30 případů prezidenta Zemana – Dlaždič na Hradě

Přátelská atmosféra u natáčení pohádky o skřítkovi Hajajovi

Miloš Zeman si zakládá na tom, že je člověk z lidu. Obléká se jako člověk z lidu, pije jako člověk z lidu, má politické názory člověka z lidu a mluví jako člověk z lidu. To poslední dokázal svému lidu v oblíbeném prezidentském pořadu Hovory z Lán vysílaném na Českém rozhlase. V tomto seriálu rozhovorů s prezidenty padlo zatím nejsilnější slovo „darebák“ a použil ho T. G. Masaryk na adresu Adolfa Hitlera. Karel Čapek tehdy spadl na zem a mladý Masaryk mu musel dát šňupnout, aby se vzpamatoval.

I moderátor Jan Pokorný měl na konci Hovorů z Lán s prezidentem Zemanem silné nutkání začít brát silné drogy. „Už když jsem vešel do salónku a on mě poslal do p*dele jsem pochopil, že není všechno v pořádku. Na stole před ním ležela velká sklenice s čirou tekutinou, o které tvrdil, že je to zku*vená voda. Zajímavé, že když se zapálila, tak hořela. Což zrovna ukazoval mému zvukařovi, kterého pak taky poslal do p*dele,“ líčil později své zážitky Jan Pokorný v pořadu Zelená vlna. „Těsně před začátkem živého vysílání se mě ještě zeptal, jestli to budou poslouchat děti. Odpověděl jsem, že je to možné. On spokojeně pokýval hlavou. Myslel jsem, že na tuto odpověď už dál reagovat nebude a proto náš přenos začal tím divným pozdravem „Tak to bude p*del.“ A pak začalo peklo.

Zajímavé bylo také sledovat lidi kolem Zemana, když vysílání začalo. Podle Jana Pokorného už po úvodním pozdravu přiletěl z vedlejší místnosti Mynář a halapartnou naznačoval, že mají přestat nahrávat. Když se tak nestalo, sebral prezidentovi ze stolu čirou tekutinu, což neměl dělat, protože to Zemana rozzuřilo a poslal do p*dele celý národ i s tím ču*ákem Masarykem. Ovčáček odněkud přitáhl zmateného imitátora Jablonského a začal ho strkat před mikrofon. Zeman už byl ale v ráži, Jablonského skopl ze židle a Ovčáčkovi řekl, ať se mu do toho nese*e a poslal ho pro změnu do haj*lu, protože v p*deli už je prý narváno. Zbytek rozhovoru pak Mynář s Ovčáčkem strávili u vedlejšího stolku nad lahví čiré tekutiny.

A co vlastně pan prezident pronesl do éteru? Zde je několik úryvků z tohoto rozhovoru, tak jak je od policie dostala na stůl soudkyně Barbara:

„Tak to bude p*del.“
„Dobrý večer, pane prezidente.“
„To už je večer? Ku*va to to letí.“

„Jaké přesně máte námitky proti služebnímu zákonu?“
„Ten zákon ta ku*va zku*vená Kalousek tak zku*vila, že je to úplně na pi*u.“
„Pane prezidente, tento pořad možná poslouchají i děti.“
„Tak ať to ví, proč to před nimi tajit.“

„Pane redaktore, víte, co znamená v překladu Beatles?“
„Ano.“
„Zku*vená kun*a. A víte, o čem zpívají?“
„O lásce?“
„Je to tam samá kun*a sem, kun*a tam. Vím to, protože mi to překládal Nejedlý. To je taky pi*a.“

„Prý nemáte rád takzvanou pražskou kavárnu. A zkuste se, prosím, vyvarovat silných slov.“
„Jak si přejete. Mírně řečeno je to banda zm*dů. Jejich vůdce Schwarzenberg je ko*kot, který mluví jak pos*aný dlaždič.“

„Pane prezidente, musíte pořád mluvit tak vulgárně?“
„O čem to, ku*va, mluvíš?“

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.