Prezidentův zdravotní stav je podle doktorů výtečný, naději na zlepšení nedávají

Prezident Zeman přivítal královnu u ní v ložnici

Prezident Miloš Zeman ve středu podstoupil další kolečko vyšetření, které má dokázat, že jeho tělo je schopno výkonu funkce pro dalších pět let. Jako první šel na rentgen, aby vyvrátil fámy, že mu Sobotka vrazil kudlu do zad. Snímky zad opravdu nic takového neodhalily, potvrdily pouze dohady, že Zemanova páteř je značně deformovaná, měkká, místy zcela chybí a je nahrazena střívkem z jitrnice. Také rentgen hlavy neprokázal, že by obsahovala šrouby, které mu tam měl, podle pražské kavárny, pravidelně valit v Moskvě prezident Putin. Mozkovna nevykazovala známky hrubého porušení, pouze v zátylku byl instalován konektor USB 1.0. Ani jeho kontrola neodhalila žádnou závadu.

Prezident Zeman byl poté přenesen na CT, které mělo vyvrátit pomluvy, že trpí rakovinou žaludku. Jak se ukázalo, o žádný nádor samozřejmě nešlo, neobvyklý útvar byl identifikován jako hrouda sádla se škvarkama a Doc. MUDr. Ivan Špachtle Ph.D., přednosta stanice, doporučil jeho odstranění pivem. Játra vykazovaly známky mírného tvrdnutí, což potvrdilo i následné vyšetření ultrazvukem. Bohužel ultrazvukové vlny se odrazily od jater tak tvrdě, že poškodily samotný přístroj, což ovšem nepředstavuje žádný problém, jak s úsměvem potvrdil doktor Špachtle, nemocnice si koupí ultrazvuk nový a dražší. Profesoři naopak pochválili prezidentův systém čištění krve, i přesto, že funkci zruinovaných ledvin převzalo několik filtrů na překapávané kafe. Jeho třikrát zvětšený žlučník dali dokonce za příklad ostatním pacientům.

Další vyšetření pouze potvrdila to, co veřejnost dávno tušila. Oftalmologická zpráva hovoří o výtečném zraku pana prezidenta, který vidí za roh a u ušního specialisty proběhly standardní testy s růstem trávy, které u prezidenta dopadly kladně. Ani odběry neprokázaly významné odchylky od normálu. Vzorek moči obsahoval značné množství krve, což potěšilo hlavně sestřičku, která ani po hodině hledání nenašla žádnou průchozí žílu, kterou by mohla napíchnout. Ve vzorku dva v jednom laborant zjistil slabší chudokrevnost, silnou chladnokrevnost a alkohol.

Asi nejočekávanější bylo zřejmě vyšetření u ortopeda. Prezidentův mluvčí Ovčáček uvedl, že hned poté, co prezidenta Zemana zavezli na vozíčku do ordinace, pan prezident vstal a uběhl tři kilometry. Lékařská zpráva uvádí, že prezidentova levá noha trpí mírnou neuropatií, palec je vbočený a prsty deformované od neustálého okopávání ostatních politiků. Zemanova pravá noha nebyla nalezena.

Na závěrečné tiskové konferenci lékařského konzilia vyhlásil docent Špachtle prezidenta Zemana za letošního vítěze soutěže Nejzdravější senior a jako první cenu darovala nemocnice prezidentovi nové vysokokapacitní plíce s pětiletou zárukou Made in China. „Opravdu hodně, hodně bych se divil, kdyby prezident Zeman v nejbližší době zemřel,“ prohlásil mírně nervózní Špachtle. „Uhynul,“ snažil se jeho projev mírně poupravit kolem procházející Bělobrádek, což docent bohužel ne zcela pochopil a s výkřikem „To bylo rychlý“ začal udiveného Zemana intubovat lahví od matonky, zatímco Ovčáček informoval novináře o právě probíhající sportovní akci pro mládež s názvem Cvičíme s prezidentem.

1 Komentář

  1. Tento článek má pár zavádějících informací. Páteř Zeman již nemá a alkohol nahradil krev zcela. A ten počet uběhnutých kilometrů také nesouhlasí, Zeman běží dodnes.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.